Massage met magnesium

 

Magnesium is voor ons mensen een zeer belangrijk mineraal. Net zoals we water en zuurstof nodig hebben om te kunnen leven, kan ons lichaam ook niet zonder magnesium. Magnesium zorgt voor het goed functioneren van meer dan 300 enzymen in het menselijk lichaam. Het is belangrijk voor je botten, spieren, gebit, zenuwstelsel, je geheugen, gemoedstoestand en zenuwstelsel. Dit mineraal wordt wel de 'vonk van het leven' genoemd.

 

De inzet van magnesium bij (sport)massage verhoogt de intensiteit en het effect van de behandeling. Ik heb hiervoor een training gevolgd bij Magnesium Forever, een klein bedrijf dat magnesiumproducten van hoge kwaliteit levert. In mijn praktijk geef ik massages met magnesium en je kunt de producten bij mij kopen.

 

Veel mensen kunnen wel wat extra magnesium gebruiken. Dat heeft onder andere te maken met ons voedsel dat steeds minder magnesium bevat, een ongezond voedingspatroon, het gebruik van nicotine, alcohol en medicijnen en vitamine D tekort. Daarnaast hebben sporters, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang meer magnesium nodig dan anderen. Ook belangrijk om te weten: stress vreet magnesium! 

 

Tijdens de massage wordt het magnesium direct opgenomen via de huid wat een diepe ontspanning geeft. Magnesium helpt bij herstel van de spieren, kramp verdwijnt, spierpijn neemt af en gewrichtspijn wordt verlicht. Het magnesium zorgt voor versnelde afvoer van melkzuur uit de spieren en draagt bij aan het herstel van de Ph waarde in het lichaam.

 

 

Naast magnesium gel werk ik met een aanvullend product 'Magnesium Souplesse'. Hierin zit ook chondroitine, glucosamine en MSM samen met de etherische oliën kruidnagel, laurier en lavendel.

 

Dit middel is ideaal bij spanningsklachten en klachten aan de gewrichten. Het is een handig product voor in de sporttas. Gevoelige aanhechtingen van spieren (zoals een tennisarm of geïrriteerde achillespees) kunnen voor en/of na de sportprestatie ingesmeerd worden voor een direct resultaat.