Wat is ontspanningsmassage?

 

Ontspanningsmassage is een fijne en rustige variant van masseren. Het is bedoeld voor iedereen die spieren en lichaam op een vriendelijke manier wil ontspannen. Je hoeft geen fysieke klachten te hebben om jezelf een ontspanningsmassage te gunnen. Het zorgt voor meer energie, het verbetert de doorbloeding, vermindert stress en het verwijdert afvalstoffen uit je lichaam. Dit zijn toch genoeg redenen om je zelf eens te verwennen?


Naast de al genoemde voordelen, bevordert deze vorm van massage ook het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Opgebouwde spanningen vloeien weg en de geest komt tot rust. De massage werkt daarmee preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker losgelaten kunnen worden en niet in het lichaam opgeslagen worden. Een regelmatige ontspanningsmassage kan klachten voorkomen. Dat komt omdat ons lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen.

 

Het effect van een ontspanningsmassage:

  • Ontspant lichaam en geest

  • Vermindert stress

  • Vermindert de spierspanning

  • Helpt tegen slapeloosheid

 

Een weetje:

Wist je dat een ontspanningsmassage zorgt voor de productie van het stofje endorfine? Endorfine is het snelst werkende anti-stress hormoon, het zorgt voor een prettig en fijn gevoel. Tijdens een ontspanningsmassage komt je lichaam in ruststand waardoor het kan herstellen van een drukke en/of stressvolle periode. De productie van cortisol, het bekende stresshormoon, wordt gedurende de behandeling verminderd waardoor je met een ontspannen gevoel weer richting huis vertrekt.